Budstikkakortet

 

A lady called Sven

Dato: 16. jan

|

Tid: kl. 19.30

|

Sted: Bærum kulturhus, store scene

|

Pris m/kort: 220, vanlig: 295

190116_ladycalledsven_foto_erika_hebbert_pri_2-kopi_0

Teaterkonserten A lady called Sven er en hyllest til jazzstjernen, skuespilleren og revyartisten Monica Zetterlund.

Forestillingen favner de mange fasettene av Zetterlunds suksessfulle og dramatiske liv, fra debuten med farens seksmannsorkester i Värmland til hun sang med jazzlegender som Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones i Paris og New York.

Skuespiller og sanger Ida Holten Worsøe forteller Monicas historie – en historie som også har vært en viktig inspirasjon for hennes egen vei til scenen. Sammen med pianist Simon Revholt og bassist Jan Olav Renvåg formidler hun hele bredden i Zetterlunds reportoar, som spenner fra jazzversjoner av svensk folkemusikk, via gjendiktninger av amerikanske standardlåter til revyvisene Zetterlund sang med Hasse og Tage.

A lady called Sven er en varm og morsom hyllest til en av scandinavias aller største sangere. Forestillingen hadde premiere ved Hålogaland Teater i 2007, og har siden den gang spilt for fulle hus på festivaler, jazzklubber og teatre over hele landet.

Vakkert portrett av jazzdronning. Ida Holten Worsøe synger som ei nordisk sommernatt. –Bladet Tromsø

Ny seier for Ida (…) Det er blitt ei stor forestilling om en stor kunstner. Ida Holten Worsøe fortsetter å imponere. –Nordlys

«Monica Zetterlund har noe ved seg som er umulig å beskrive. Noe som fanger meg igjen og igjen når jeg lytter til stemmen hennes, eller ser henne på film. Så lenge jeg kan huske har musikken hennes vært en del av meg, og i mitt voksne liv har hun vært en stor inspirasjon og drivkraft.» Ida Holten Worsøe.

Ida Holten Worsøe (skuespiller/sanger) er utdannet skuespiller ved Högskolan for Scen og Musik, Göteborgs Universitet, fra 2002 til 2005. Etter utdannelsen var hun ansatt ved Hålogaland Teater i åtte år, hvor hun gjorde en rekke store roller, før hun valgte en frilanstilværelse som har bragt henne til blant annet Oslo Nye Teater, Folketeateret, Det Norske Teatret, Riksteatret, Agder Teater og Teater Innlandet og Jo Strømgren Kompani. Ida har også produsert flere egne forestillinger og konserter, og har for tiden flere bandprosjekter ved siden av skuespillerkarrieren. Ida har vært nominert til Heddaprisen to ganger, bl.a for rollen som Sally Bowles i «Cabaret».

Simon Revholt (piano) er pianist, komponist og dirigent, og er utdannet ved Dartington College of Arts, Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole. Simon har vært musikalsk ansvarlig for en lang rekke forestillinger ved blant annet Nationaltheatret, Riksteatret, Rogaland Teater og Hålogaland Teater. For tiden er han også musikalsk ansvarlig for både Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, og Peer Gynt på Gålå. Simon har vært musikalsk ansvarlig for Kruttårnteatret i Stavern i en årrekke, var musikalsk ansvarlig for Musikklab ved Torshovteatret, og har de senere årene også jobbet med flere konsertprosjekter, blant annet med Morten Abel.

Jan Olav Renvåg (bass) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har jobbet som freelance musiker siden 1999. Han spiller de fleste stilarter og har samarbeidet med blant andre Frode Thingnæs, Inger Lise Rypdal, Vidar Busk, Daniel Eriksen, Rune Klakegg og Audun Kleive. Jan Olav har medvirket på mer enn tredve plateinnspillinger, og har spilt ved en rekke norske teatre.

A lady called Sven hadde urpremiere ved Hålogaland Teater i 2007, og turnerte i Troms og Finnmark med Sverre Kjelsberg, Odda Eilertsen og Inge Kolsvik i bandet. Siden 2012 har forestillingen vært spilt med den nye besetningen på en rekke festivaler, kulturhus og teatre over hele landet. Forestillingen har mottatt støtte fra FFUK og Norsk Kulturråd.