Budstikkakortet

 

NM på skøyter på Risenga

Dato: 12. mar - 15. mar

|

Sted: Risenga

|

Pris m/kort: gratis inngang, vanlig: 100

nmskøyter

I år skal Norgesmesterskapet gjennomføres på Risenga i Asker. Det kåres mestere sprint og allround, samt for enkeltdistanser (500m/1000m/1500m/3000m(kvinner)/5000m/10.000m (menn)).
Det er første gang alle nasjonale mesterskap samles til et stevne, og det skjer i (nye) Hele Asker. Skøyteforbundet har valgt tidspunkter for mesterskapet slik at alle elite-løpere (herunder 5 regjerende OL-mestere – Håvard Lorentzen, Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriken og Simen Spieler Nilsen) kan komme, og delta.

Skøyteklubben samarbeider med blant annet Idrettsrådet og Kulturrådet, speidere samt ulike skoler for å skape fine og spennende rammer rundt mesterskapet, for å gjøre dette til en fest for deltakere og publikum.

Norgesmesterskapet gjennomføres altså på kulturscenen på Bakerløkka (åpningsshow, introduksjon av deltakere og forbundets sponsorer, samt til premieseremonier), og på Risenga kunstisbanen.

Vi vil ha prominente gjester, herunder Bjørg Eva Jensen (40 år siden hun fikk OL-medalje), Ådne Søndrål, Skøyteforbundets president Mona Adolfsen, NIFs vise-president Vibecke Sørensen og Askers ordfører Lene Conradi. Flere gjester står på blokka.

Vedlagt sendes foreløpig programmet.

• Stevnet starter med åpningen og presentasjon i Asker sentrum på torsdagen.
• Så er det en kort økt (sprint-distanser) på fredag, midt på dagen, med medaljeseremoni i Asker sentrum.
• Lørdagen er det både sprint og allround-distanser, med medaljeseremoni og kåring av Norgesmestere sprint i Asker sentrum på ettermiddag, og festmiddag på kvelden.
• Mesterskapet avsluttes på søndagen med allround-distanser, med medaljeseremoni og kåring av Norgesmestere allround på Risenga.

Mesterskapet skal streames, og det settes opp storskjerm i arenaen. Det blir kulturelle innslag mellom de ulike distanser, på utescenen og banen ved seremoniene, og på festmiddagen. Foreløpig har vi på kulturlisten: et kor, en del av Asker-revyen, ulike korpsopptreden med tilhørende dansegruppe, og en del av et kunstløp-show.