Budstikkakortet

 

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola

Dato: 13. mai

|

Tid: kl. 19.30

|

Sted: Bærum kulturhus, foajescenen

|

Pris m/kort: 225, vanlig: 295

20200513_sarah-jjuhani_03_-_foto_johannes_selvaag_-_croppet_0

Skotsk og finsk tradisjonsmusikk i vellykket, melodisk møte
Når en av Highlands fremste felespillere går på scenen med en av den norske folkemusikkscenens mest ettertraktede gitarister blir resultatet noe som er lett å like. Sarah-Jane Summers på fele og gitarist Juhani Silvola fornyer tradisjonene og skaper nydelige melodier i jakt på et felles uttrykk.Summers og Silvola har samarbeidet siden 2011 – i løpet av disse årene har de rukket å spille på viktige internasjonale arenaer som Celtic Connections i Glasgow, Førdefestivalen, Riksscenen og Kaustinen Festival.

Songlines, kanskje det viktigste internasjonale musikkmagasinet for world-/tradisjonsmusikk, er klinkende klare når de beskriver duoen: «…one of the finest folk duos around. Top of the World Status…». De som har vært så heldige å få oppleve de to vil nok nikke anerkjennende – dette er samspill og instrumentferdigheter på høyeste nivå.

Sarah-Jane er en respektert tradisjonsbærer fra Skottland med master i norsk folkemusikk og improvisasjon fra Norges Musikkhøgskole. Den musikalske stemmen hennes er unik, og Summers da også en ettertraktet partner i for ensembler og utøvere som Highasakite, Susanna, Benedicte Maurseth, GRIT Orchestra, Aasmund Nordstoga og Ingebjørg Reinholdt Longvik.

Juhani Silvola er en ettertraktet gitarist og produsent, som har samarbeidet med toppnavn som Adjagas, Highasakite og Earlybird Stringband.
Se fram til en intim setting på Foajéscenen der musikken blir til som en samtale mellom to utøvere, to land og to instrumenter – forent i en felles jakt etter den gode melodien og det magiske øyeblikket.