Budstikkakortet

 

Erlend Apneseth Trio

Dato: 28. nov

|

Tid: kl. 20.00

|

Sted: Bærum kulturhus, foajescenen

|

Pris m/kort: 260, vanlig: 345

Spellemannsprisvinnere med kritikerrost folkemusikk/ambient/jazz-miks.

Om du er på leit etter koordinatene for Erlend Apneseth Trios musikalske landskap, må du på kartet søke etter et sted der den tradisjonelle norske folkemusikkens rike historie møter samtidens teknologi og vilje til eksperimentering.

Folkemusikk, ambient, jazz eller kunstmusikk?
De tre tar seg god tid til å la lange buestrøk over felestrenger klinge mot et lavmælt men solid fundament av perkusjon og gitarfigurer. Lyriske og beint fram nydelige melodier, groover som bygger seg opp til majestetiske crescendoer og kraftfulle klimaks som setter punktum under et musikalsk statement av de sjeldne.

Sjelden har det blitt uttrykt noe så kraftfullt med så minimalistiske virkemidler. Er det folkemusikk, ambient, jazz eller kunstmusikk? Sjangerspørsmålet blir rett og slett litt stusselig i møtet med den kraftfulle musikken som Erlend Apneseth Trio kommer til å presentere på vår Foajéscene i november.

Hvis du fremdeles er i tvil: Erlend Apneseth Trio har turnert i inn- og utland til stående ovasjoner, blitt nominert til Nordic Music Prize, vunnet Spellemannspriser og fått platekritikker som selv den mest blaserte hipster lar seg engasjere av.