Budstikkakortet

 

Music for a while

Dato: 18. nov

|

Tid: kl. 19.30

|

Sted: Bærum kulturhus, foajescenen

|

Pris m/kort: 305, vanlig: 395

Kabaretdronning Tora Augestad begeistrer med sjangermiks og stor vokalkunst.

I konstellasjonen «Music for a While» får publikummere oppleve Kurt Weill, John Dowland og Poulenc og tolket i særegen jazz-tapning. Med kabaretdronning Tora Augestad i fornt og et veritabelt stjernelag av norske musikere på scenen får man en helt særegen miks av europeisk kunstmusikk, jazz og med lette anstrøk av kabaret.

Med en personlig, organisk og svært så kreative behandling av et variert låtmateriale klarer kvintetten å skape en estetisk og lettlikelig miks som appellerer bredt.

Deres kritikerroste første plate het «Weill Variations», en samling originale og friske versjoner av Kurt Weills udødelige musikk. Den bejublede andreplaten “Graces that refrain” inneholdt uredde «coverversjoner» av komposisjoner fra den klassiske musikken, fra John Dowland til Francis Poulenc.

Enten utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaretmelodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende; vokalist Tora Augestads unike formidlingsevne og stemmekontroll, og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne og humoristiske håndtering av stoffet.

I 2014 feiret bandet Music for a while sitt 10-årsjubileum. I den anledning kom tredjeplaten vinterplaten “Canticles of Winter”, som fikk fantastiske anmeldelser fra et samlet kritikerkorps.