Budstikkakortet

 

Rebelion

Dato: 20. nov

|

Tid: kl. 19.30

|

Sted: Bærum kulturhus, store sal

|

Pris m/kort: 305, vanlig: 395

Opprørsk Astor Piazzolla-hyllest fra trombone-virtuosen Zoltan Kiss og hans energiske Rebelión-trio.

Kanskje har du sett de elleville messingvirtuosene i Mnozil Brass på en av ensemblets konserter i Bærum Kulturhus? I så fall har du kanskje lagt merke til en trombonist litt utenom det vanlige. Zoltan Kiss er rett og slett en internasjonal stjerne på sitt instrument – nå kommer han tilbake til en av sine favorittscener med en helt spesiell hyllest av sin store helt: Argentinas store bandoneonist og komponist Astor Piazolla.

Piazolla-hyllest
Med seg har han to andre store Piazolla-fans som også er rimelig habile på sine instrumenter: amerikanske Adam Rapa på trompet og den polske pianisten Jacek Obstarczyk. Til sammen danner de trioen Rebelión som har gitt ut kritikerroste album og turnert verden rundt.

Slik den gamle mester fra Buenos Aires klarte å smelte sammen uttrykk fra argentinsk tango, jazz og kunstmusikk, klarer også Rebelión kunststykket å skape vakker og utfordrende musikk som tar tak i deg. Piazollas karriere var i store trekk et langt opprør mot det etablerte. Zoltan Kiss’ trios navn henter da også inspirasjon fra denne kampen: Rebelión = opprør!

Et virtuost opprør
Hvem er ikke klar for et virtuost opprør? Skillevegger mellom sjangre rives ned, virtuose innslag møter lyriske passasjer og samspillet de tre imellom er så tett som det kan forbli.

Trioen selv mener at salige Piazolla ville nikket anerkjennende til 2020-versjonen av hans musikalske opprør. Publikummere i USA, Argentina og Australia har for lengst konkludert: dette ville den gamle mester vært stolt over.